Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 DKK

NAF

NAF

NAF

Med NAF for du produkter som forbedrer din hests kost, præstation, sundhed og velvære, med et nøje udvalg af ernæringsmæssige kosttilskud og plejeprodukter. NAF’s kæmpe udvalg af naturlige kvalitetsprodukter er bygget op på deres 30års erfaring og dokumentation. De er verdenskendt for at have produkter, som giver forbavsende resultater.

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

VIDENSKABEN BAG NAF PRODUKTERNE

Alle produkter er formuleret af et veterinær- og ernæringsteam, der udfører grundige undersøgelser, hvilket giver evidensbaseret ernæring, der møder hestenes behov, såvel som forbrugere og kunder.

NAF arbejder med uafhængige laboratorier, universiteter og partnere i industrien. Hvert produkt valideres både i forhold til, hvor effektivt det er, men også i forhold til, hvordan det lever op til reglerne for Clean Sport under FEI. Det mest banebrydende research er på den nye og forbedrede femstjernet Magic, som er uafhængigt udført for NAF på Det Kongelige Landbrugs Universitet, hvor de arbejder med den anerkendte adfærdsforsker Dr. Andrew Hemmings. 


 

NAF PROFEET ER SERIEN MED PLEJE OG TILSKUD TIL HESTENS HOVE, LÆS ALT OM HOVPLEJE OG FIND PRODUKTERNE UNDER HER:


SKAL HOVPLEJEPRODUKTER BRUGES DAGLIGT?

Miljømæssige trusler kan være alt lige fra vejrforhold, som kan føre til dårlig hornkvalitet, strøelse i stalden eller overflader, der stjæler fugt fra hovens horn, eller en sten på marken, som kan forårsage sår i sålen. Alle situationerne truer hovens sundhed og efterlader områderne sårbare. Imidlertid kan disse områder med daglig pleje beskyttes og næres, som de har behov for.


HVORNÅR KAN MIN FÅ GAVN AF ET FODERTILSKUD TIL HOVENE?

Enhver hest eller pony med en aktuel tilstand, som inkluderer alt fra porøst hove til afkortede intervaller for beskæring, kan blive hjulpet. Der er mange næringsstoffer, som er nødvendige for dannelse af god hornkvalitet. Hovens horn understøtter hestens eller ponyens vægt og bibeholder hovens integritet, og hvis hesten eller ponyen mangler disse næringsstoffer, kan det true dens muligheder for at præstere og dens velfærd. Færre dage med ridning, flere besøg af smeden og nye systemer for håndtering kan være nødvendigt, men kan måske undgås med et femstjernet hovtilskud.


HVAD LIGGER BAGVED HOVEN?

Mens de fleste af os er bekendte med hovvæggen og undersiden af vores hestes hove på daglig basis, er det de interne strukturer, der ofte undervurderes, især de forskellige roller, de spiller i hovens funktion. Understøttelse af disse med den rigtige ernæring hjælper til at hoven arbejder rigtigt indefra og ud, og holder strukturen stærk og sund, så den er klar til alle mulige påvirkninger.


HVORFOR BRUGES BIOTIN OFTES?

Forsøg gennem flere år har peget på brug af det essentielle vitamin biotin, som hurtigt er blevet den ingrediens alle tænker på, når det kommer til vedligehold af sunde hove og pels. Biotin indeholder svovl, som kan hjælpe med at styrke og reparere bindevæv, hvilket inkluderer netværket af collagen i dermis (læderhuden). I mange typer hestefoder er biotin inkluderet som del af den daglige foderration, men der er usikkerhed omkring det aktuelle optag af biotin pga. bagtarmens fermentering, som danner et supplement. Undersøgelser har vist, at fodring med omkring 15mg biotin dagligt kan være gavnligt for ponyer og små heste, hvor større heste har brug for optil 25mg.


HVILKE ESSENTIELLE AMINOSYRE HAR HOVEN BRUG FOR?

Mens biotin er den mest anerkendte form for ernæringsmæssig støtte til hovene, er der også andre essentielle ingredienser, der understøtter sunde hove, som hesten måske mangler i sin daglige foderration. Methionin er en essentiel aminosyre som hesten ikke selv producerer. Det er en byggesten til protein, som støtter bindevævet og leverens funktion samtidig med, at den har antioxidant egenskaber. Methionin har den egenskab, at den kan konvertere til cystin, som udgør ca. 1/4 af det totale aminosyreindhold i keratin.

Dannelse af keratin er vitalt for hovens struktur og sundhed. Det er et robust protein, det samme som i vores negle og hår, med et lavt indhold af fugt, hvilket er hvorfor hovvæggen er fast og grov. For at fremme dannelsen af keratin, er vi nødt til at sikre, at hesten tildeles de korrekte næringsstoffer til at hovene effektivt kan understøtte hestens vægt. Her skal understreges især tilstrækkeligt med methionin.

Er hovens horn lavt på methionin og som et resultat heraf, lavt på cystin, kan det føles fedtet og blødt, når man rører ved det. Denne svaghed i hoven kan være skadelig for hestens overordnede præstation og velfærd. Antioxidanter er nøglen til et pattedyrs krop, for at kunne beskytte celler mod frie radikaler, men de er ofte oversete i hestens foderration, da heste kontinuerligt græsser og er tiltænkt at forsyne sig selv med en mængde naturlige antioxidanter. Men med moderne foderplaner og håndtering af heste, er de ikke i stand til at vandre omkring og finde forskellige fødeemner, der kan forsyne dem med de vitale antioxidanter, så derfor er det vigtigt, at vi tildeler dem fra naturlige kilder.


 • Otto Schumacher
 • Neue Schule
 • Cavallo
 • Cavalleria Toscana
 • One K
 • Equiline